×
PROGRAM ZA UŽI STRUK I SNAŽNE MIŠIĆE TRUPA KNJIGA “Fit i zadovoljna nakon 40-e” Dobrodošli u 40-e ! O autoru Online konzultacije Plan prehrane Izrada plana treninga Mentorstvo FB Grupa online trening Izjave klijenata i slike transformacija
Andrijana Perković

Dobrodošli u 40-e !

Ne znam kada si primjetila da se tvoje tijelo počelo mijenjati, da unatoč istim navikama lakše dobijaš kilograme i češće mijenjaš raspoloženje? Možda si primjetila da spavaš slabije i da se ujutro budiš bez energije?

Osjećaš sve više lutajućih bolova po tijelu? Kralježnica, rame, koljeno, migrene?

Dobrodošla u 40-e!!! Razdoblje velikih promjena u našem tijelu! Ne sjećam se da je itko na mom fakultetu pričao o tome!!

Bavili smo se ljudskim tijelom, ali dominantno kroz segment rekreativnog ili profesionalnog vježbanja osoba koji su u najboljem periodu svog života, glede snage, hormonalnog balansa i vitalnosti općenito!! Zato ni ja nisam odmah znala ni osvijestila da je sve što mi se događa, rezultat „normalnih“ fizioloških procesa koji nam se dešavaju oko 40-e .

Mnoge žene i ne detektiraju te promjene odmah, već samo „upadnu“ u faze promijenjivog raspoloženja, povremene napadaje panike i anksioznosti, emotivne ispade na situacije koje prije nisu ni primjećivale, a debljanje nesvjesno ignoriraju i kupuju ležerniju odjeću koja ih ne stišće, osobito u području trbuha!

E drage moje, ovo prijelazno razdoblje  može trajati do 15-ak godina i put je ka menopauzi, momentu kad prestanemo gotovo cijelu godinu imati menstruaciju!

Sada se trebamo više nego ikad posvetiti sebi, te učiniti sve kako bismo što ljepše i sretnije provele ovo turbulentno razdoblje!

Kad sam ja primjetila prve značajnije promjene?

Ja sam svoje promjene detektirala  nakon 4. trudnoće.

Bila sam kronično umorna, bez imalo snage i energije.

Kilogrami nakupljeni u trudnoći ostali su kao zacementirani, a ja sam odlučila ponovo započeti s onim što je moja životna strast – VJEŽBANJE!!!

Krenula sam ispočetka, sa kondicijom ravnoj nuli i tijelom koje ne može napraviti običan čučanj ni iskorak sa vlastitom težinom.

Kralježnica je bila jako bolna, a maternica uvećana i pritisak u trbuhu ogroman. Mjehur je reagirao na svaki pokušaj trčkaranja , a grčevi u mišićima su bili konstantni. Sve što sam do tada mislila da znam o vježbanju  „palo je u vodu „ svakim novim simptomom ovog perioda!!

Zato sam se  odlučila  educirati  o ovoj  problematici, kako bih pomogla sebi, a i  svim ostalim ženama koje odluče u sličnoj situaciji  ne predati se , već vratiti svoju vitalnost, željenu kilažu i opće zadovoljstvo!!!

Primjetila sam da se većina trenera na društvenim mrežama obraća mlađoj populaciji , pa sam odlučila ponuditi kvalitetan sadržaj upravo onima iznad 40, kako bi znali odakle započeti i što očekivati  u tom razdoblju.

Ako se prepoznaješ u nečemu gore spomenutom, ZNAJ DA SE MOŽE!!! Može, jer naše tijelo izvrsno reagira na trening i promjenu prehrambenih navika! Adaptira se i postaje sve snažnije, izbalansiranije i vitalnije! Istina, moramo se naoružati strpljenjem , međutim , bolje i malo sporije,nego nikako!

Zato ne razmišljaj previše, već KRENI!!

Znaj da je samo stvar odluke i jake vjere u sebe!

Ja sam spremna da ti pomognem !!!

Dobrodošla još jednom i pogledaj kako ti mogu pomoći kroz razne oblike suradnje !!!